onsdag 20 juli 2016

Vad döljer sig bakom oviljan att satsa på en robot på CSK?

Vad betyder PATIENTEN?

KB Vad döljer sig bakom oviljan att satsa på en robot på CSK?

I Kristianstadsbladets ledare den 14 juli framkommer att Region Skåne satsar 18 miljoner som garanti för handbolls-EM!

Prostatacancerföreningen ProVitae har i flera år kämpat för att män med prostatacancer i nordöstra Skåne ska få en rättvis och jämlik vård.

Av en händelse kostar just en operationsrobot 18 miljoner, med vilken man kan åtgärda inte bara prostatacancer utan också tarm- och ändtarmscancer samt gynekologisk cancer.

Läkare, verksamma inom dessa områden, har genom PM och utlåtanden redovisat fördelarna med en robot. Jag är medveten om, att vissa partier har ställt sig bakom införskaffandet av en robot till CSK. Tack för den hjälpen! Men detta räcker inte! Jag och många med mig har svårt att förstå Region Skånes agerande.

Det har också kommit till min kännedom, att en av Sveriges ledande kirurger inom ändtarms- och tjocktarmscancer, som är verksam på CSK och som gör ett fantastiskt arbete med dessa patienter nu begärt tjänstledigt och lämnar CSK.

I stället för att lyssna och ta till sig synpunkter från medarbetare släpper man dessa till andra sjukhus och verksamheter. Varför?

Jag drar personligen slutsatsen att det inte är 18 miljoner för införskaffandet av en robot som är problemet, eftersom man kan fatta beslut om denna summa till handbolls-EM utan vidare. Det måste vara något annat, som döljer sig bakom oviljan att satsa på en robot på CSK. Vad är det?

Henrik Fritzon, om du som högst politiskt ansvarig i regionen för en gångs skull skulle träda fram och ge oss ett svar på denna fråga.

Tack på förhand!

Jan Frick

OrdförandeProVitae

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar