söndag 23 oktober 2016

Hur proriterar man i Kristianstads kommun?

Det är skrämmande, när man läser följande artikel i Kristianstadsbladet hur Kristianstads kommun hanterar sina anställd och som följd av detta även oss kommuninvånare!
Är det problem med kommunekonomin MÅSTE man omprioritera resurser till humankapitalet och kärnverksamheten!
T.ex. vägar i Hammar för ca 50 miljoner, nytt badhus, idrottsplatser m.m.

Svårare än så är det inte!

KB: Sjuksköterskorna lämnar omsorgen
 

Det är inte bara cheferna som flyr omsorgen – sedan maj månad har nio sjuksköterskor i ett arbetsteam på 18 sagt upp sig i hopp om att hitta bättre lön och bättre villkor på annat håll.

De har alla många år som sjuksköterskor inom omsorgen i Kristianstads kommun bakom sig, men nu har de fått nog av dubbla skift.

När Kristianstadsbladet träffar fem av de som tröttnat vill de inte framträda med namn och bild, men vill gärna hjälpa till att sprida ljus över den arbetssituation som blivit deras vardag och som till syvende och sist drabbar patienterna.

– Det har varit roligt att gå till jobbet varje dag, men nu har förutsättningarna förändrats så att det inte är kul längre, säger en dem.

De berättar om att ensamma behöva göra jobb som är avsett för tre, att sällan ha möjlighet att bolla med en kollega, och att inte känna sig uppskattade för jobbet de gör.

Nästan varje vecka saknas det personal till olika pass och då får den ordinarie personalen gå in och täcka upp luckorna i schemat. Många tar på sig extra pass, enligt sjuksköterskorna.

De efterlyser bättre kommunikation, bättre planering och ett helhetstänk kring verksamheten, att inte bara lappa och laga från dag till dag utan att hitta en långsiktig lösning.

Trots att de är så många som slutar, är det ännu oklart hur de ska ersättas på lång sikt.

– Det känns som att det inte gått upp för våra chefer att om både vi och cheferna slutar så blir det ett enormt kunskapstapp, säger en av de som slutar redan i november.

Boel Steen, tillförordnad HR-chef på omsorgsförvaltningen, konstaterar att det råder stor brist på sjuksköterskor i hela landet och att det även märks i Kristianstad.

– De har en gynnsam arbetsmarknad. Det utbildas för få sjusköterskor och vi tävlar med de andra arbetsgivarna om de som finns.

91 personer arbetar som sjuksköterskor i kommunen i år. Av dem har 20 slutat och åtta av dem har gått i pension.

– Tolv har alltså lämnat oss, men å andra sidan har 15 börjat, säger Boel Steen.

Vad säger du om kritiken att det ofta saknas personal, att man får täcka upp för varandra och ofta ta extra pass?

– Det kan säkert vara så att det är svårt med bemanningen vid vissa tidpunkter och det kanske kan vara enstaka tillfällen då man måste gå in och täcka upp. Vi har en brist på sjuksköterskor, men överlag är bemanningen god. Men vi önskar att vi kunde rekrytera fler, säger Boel Steen.


Vad tycker Du?  
Kommentera gärna allt för Sverige. 
Att leva är att ta ställning. Sverige skall utvecklas genom en öppen dialog. 
Tack!

Det hade varit klädsamt och bra för Sverige, om någon politiker, som ofta säger vi måste bliva bättre att kommunicera och föra dialog med våra medborgare. Kommentera inläggen, som säkert har både fel och rätt. Du får gärna bjuda in någon att kommentera. Denna blogg är politiskt obunden. Tack ska du ha för din hjälp.

Opinion Protest för god pension i Sverige !

_______________ 
  Upprop ! Förändra etiken o. moralen i Sverige!
Nu har vi har fått nog och vi vill ha rättvisare i Sverige!
Sätt ner foten!
Klicka
Namninsamling för Förändra moralen i Sverige!

Jag har placerat min blogg i Kristianstadbloggkartan.se!


Läs även andra bloggares åsikter om :
, , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar