lördag 10 september 2016

Kommunals man lägger skulden på arbetsgivaren

Har man en annan åsikt gäller det att vara rakryggad och strida för dem företräder oavsett vem som skall bära skulden?

KB Kommunals man lägger skulden på arbetsgivaren


Leif Sivtoft, Kommunals man i projektgruppen, lägger ansvaret för Kristianstadsmodellen på Kristianstads kommun.

– Det är den lösning som arbetsgivaren har fastnat för, och det är arbetsgivaren som leder och fördelar arbetet, säger han.

Leif Sivtoft förklarar att projektgruppen har arbetat med Kristianstadsmodellen sedan förra året och att det har bildats olika referensgrupper där även anställda har ingått.

Han säger att han förstår personalens oro - inte minst för resurspassen. Samtidigt konstaterar han att något måste göras om alla fast anställda ska kunna få heltid.

– En organisationsförändring är jobbig. Dessutom vet vi ju inte om det här blir bra eller dåligt, även om vi innerligt hoppas att det blir bra. Viktigt är att man följer alla regler för arbetsmiljön och kollektivavtalet.

Du har fått mycket skit för Kommunals insats i detta?

– Ja, det är klart. Men det här är inte Kommunals fel. Politikerna har tagit ett beslut, arbetsgivaren tar fram förslag och Kommunal bevakar att det följer de regler och ramar som finns.

Var det en väntad reaktion?

– Absolut inte. Jag kunde räkna ut att det skulle bli protester vad gäller resurstiden, men heltiden och de slopade delade turerna tror jag att alla tycker är jättebra, svarar Leif Sivtoft. Vi har satt ramarna, men hur det här ska genomföras har kommit ut på fel sätt eftersom det inte är samverkat än. Det sprids elaka kommentarer på bland annat Facebook om hur det här kommer att slå.

Som en följd av oron och kritiken har Kommunal beslutat att hålla ett antal öppna hus för att informera medlemmarna.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar