tisdag 27 september 2016

Personal: Patienter ligger i sitt eget kiss

Hur står det till?
Politiker och administratörer borde ut och praktisera på golvet hos sin personal och sina patienter, vilket borde vara lärorikt och underlätta vid beslutsfattandet i vårdärenden!

KB:  Personal: Patienter ligger i sitt eget kiss
 
Anställda på vuxenpsykiatrin avdelning 1 i Kristianstad har skickat ett alarmerande mejl till chefer där de värnar om hjälp om patientsäkerheten. De hävdar att problem sopas under mattan.

Patienter som får ligga på golvet i sin egen urin. Personal får bära smycken och privata kläder som kan skada patienter vid tvångsåtgärder. Avvikelser som inte behandlas, trots rapporter från 2014. Hjärt-lung-räddnings-utbildning som inte genomförts trots nyanställda. Rutiner som införs baseras på tyckande istället för på fakta och beprövad erfarenhet. För mycket bältesläggning och för mycket tvångsåtgärder istället för omvårdnad och stor kunskapsbrist om de tvångsåtgärder som genomförs.

Det är några av problemen som anställda på Vuxenpsykiatrin och psykakuten i Kristianstad har tagit upp i ett brev. De anser det finns en hel del brister i bemötandet inom vuxenpsykiatrin i Kristianstad. En del som tidigare har jobbat inom den hårt kritiserade psykiatrin i Malmö konstaterar nu att det inte är ett dugg bättre i Kristianstad.

– Dessutom har vi en omfattande tystnadskultur, där problem och övergrepp sopas under mattan. Vi är oroliga för repressalier, meddelar de Kristianstadsbladet och vill vara anonyma på grund av detta.

Brevet inleds med en önskan om att de ska ha en god vårdmiljö, goda arbetsförhållanden och humana värdegrunder. Men de två första saknas i dagsläget.

"Dessutom har en växande inhuman syn på våra patienter fått fäste på avdelningen. ... Patient har låsts in på sitt rum, fått ligga på golvet i sin egen urin och toleransnivån för agerande hos våra sjuka patienter har drastiskt sänkts. Det är otaliga händelser som det skrivits avvikelser på och personal har vid flertalet tillfällen vädjat om åtgärder, men utan gehör eller handlingskraft från chef" skriver de anställda.

Peter Södergren är verksamhetschef och fick ta emot mejlet i förra veckan.

– Jag har bett dem att skriva ner olika synpunkter som finns på avdelningen. Det här är lite överraskande för mig, jag har inte känt till den här situationen. Jag vet att vi har haft problem med bemanningen, inte bara hos oss, under en längre tid, säger han och fortsätter:

– Vi kommer nu att jobba utifrån detta på flera olika sätt. Först ska vi ha ett möte med all personal för att klargöra vilka fakta vi har. Vi behöver titta på avvikelser, hur vi jobbar med det, och bemötande. Sedan får vi lägga en plan för hur vi går vidare med detta.

Tar du brevet på allvar?

– Absolut. Sedan får vi se vad vi har gjort och var det brister, det måste vi jobba med. Det här känns inte bra. Men det är bra att personalen lyfter upp det som inte fungerar. Vi har kontinuerligt arbetsmiljöronder, patientersäkerhetsarbete och så vidare, så då är det bra om sådant här kommer fram innan det hunnit bli för mycket.


Vad tycker Du?  
Kommentera gärna allt för Sverige. 
Att leva är att ta ställning. Sverige skall utvecklas genom en öppen dialog. 
Tack!

Det hade varit klädsamt och bra för Sverige, om någon politiker, som ofta säger vi måste bliva bättre att kommunicera och föra dialog med våra medborgare. Kommentera inläggen, som säkert har både fel och rätt. Du får gärna bjuda in någon att kommentera. Denna blogg är politiskt obunden. Tack ska du ha för din hjälp.

Opinion Protest för god pension i Sverige !

_______________ 
  Upprop ! Förändra etiken o. moralen i Sverige!
Nu har vi har fått nog och vi vill ha rättvisare i Sverige!
Sätt ner foten!
Klicka
Namninsamling för Förändra moralen i Sverige!

Jag har placerat min blogg i Kristianstadbloggkartan.se!


Läs även andra bloggares åsikter om :
, , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar